Mijn account
Winkelwagen
Toon prijzen

Voor 12:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis

Bel ons voor gratis advies 06 1332 2476

Uitmuntende reputatie bij onze klanten

PUR-pistool

19.1215.80 Incl. BTWExcl. BTW

Een PUR pistool is perfect voor nauwkeurige isolatiewerkzaamheden zoals het afdichten van kieren, vullen van gaten en het vastzetten van kozijnen. Bij Isolatie Gigant kunt u eenvoudig een PUR pistool en de bijbehorende schuimflessen bestellen om meteen aan de slag te gaan.

Categorie:

Beschrijving

Eenvoudig isoleren met een PUR-pistool

Een PUR-pistool wordt gebruikt om PUR schuim (polyurethaanschuim) nauwkeurig aan te brengen tijdens het isoleren. PUR schuim moet snel en nauwkeurig worden aangebracht, want het stolt snel en hardt uit en dan kunt u er niets meer mee. Het is daarom zaak om gemorst PUR schuim direct weg te vegen om lelijk zichtbare restanten te vermijden. Zorg er ook voor dat het niet op plekken wordt gemorst waar het niet hoort, maar dat spreekt voor zich.

Wanneer gebruikt u een PUR-pistool?

Een PUR-pistool wordt niet alleen gebruikt bij isolatiewerkzaamheden. PUR is een vulmiddel dat ook in andere situaties heel handig kan zijn, zoals:

  • Montage: U kunt met PUR schuim kozijnen en andere bouw elementen stevig vastzetten
  • Vullen van gaten: Met PUR schuim kunt u een gat in bijvoorbeeld een muur opvullen en vervolgens netjes afwerken met verf of ander materiaal
  • Kieren en naden afdichten: Gebruik een PUR pistool om kieren en naden langs ramen en deuren af te dichten om op die manier tocht te voorkomen en energie te besparen.

Hoe gebruikt u een PUR-pistool?

Maak allereerst het oppervlak schoon waar u PUR schuim wilt aanbrengen. Bevochtig het licht, hierdoor hardt het schuim beter uit. Schud de fles PUR schuim goed door voordat u deze op het PUR-pistool bevestigt. Knijp voorzichtig in de trekker om te voorkomen dat er te veel PUR schuim in één keer op het oppervlak terechtkomt. Laat nu het PUR schuim uitharden, dit duurt 1 tot 2 uur. Hierna kunt u eventueel uitstekende delen van het PUR schuim afsnijden met een scherp mesje. Zorg tijdens het aanbrengen van PUR schuim voor goede ventilatie. Houd er rekening mee dat et schuim uitzet als het uithardt, breng dus niet te veel aan. Maak na gebruik het PUR-pistool direct schoon, voordat schuimresten op het pistool zijn uitgehard.

Bestel uw PUR-pistool eenvoudig online

Bij Isolatie Gigant kunt u dit handige PUR-pistool direct bestellen, evenals flessen PUR schuim. Op die manier kunt u direct aan de slag om voegen te dichten, een ontsierend gat in de muur dicht te maken of isolatiemateriaal aan te brengen op muren of plafonds in uw woning, schuur, garage of ander bijgebouw.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PUR-pistool” te beoordelen