Mijn account
Winkelwagen
Toon prijzen

Voor 12:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis

Bel ons voor gratis advies 06 1332 2476

Uitmuntende reputatie bij onze klanten

vloerisolatie

Vloerisolatie

Isolatie van vloeren als verantwoorde en kostenbesparende maatregel

Ben jij het beu om tegen je eigen huis op te stoken? Dan zijn er diverse isolerende maatregelen die je kunt treffen om hier voor eens en voor altijd een eind aan te maken. Eén van die mogelijke maatregelen is isolatie van vloeren. Maar waar moet je dan aan denken? Hoe werkt het? En wat komt er allemaal bij kijken?

Financiële aantrekkelijkheid van isolatie van vloeren

Om steeds meer mensen tot isolatie van hun woning te bewegen, zijn er diverse regelingen in het leven geroepen. De meest bekende daarvan is de landelijke subsidie. Die subsidie geldt ook bij vloerisolatie. Daarbij verdient het wel opmerking dat het daarbij aantrekkelijk is om dan gelijk meerdere isolatiewerkzaamheden te laten uitvoeren. De subsidie werkt namelijk zo dat je per vierkante meter dat je isoleert of laat isoleren en bepaald bedrag (terug) krijgt. Als je voor twee of meerdere isolatiewerkzaamheden kiest, krijg je per vierkante meter vaak bijna twee keer zoveel terug. Kies daarom bijvoorbeeld zowel voor vloer- als dakisolatie en profiteer optimaal van deze regeling. Al veel mensen hebben van deze regeling voordeel ondervonden.

Verschillende soorten vloerisolatie

Er bestaat een groot aantal mogelijkheden wat betreft isolatie van vloeren. Er zijn ontelbaar veel soorten isolatiemateriaal. Denk dan bijvoorbeeld aan losse schelpen, aan zakken met parels, aan folie of aan kant-en-klaar-platen. Welk isolatiemateriaal het beste kan worden gebruikt, hangt af van een groot aantal factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan het materiaal van de vloer, maar ook aan de wijze waarop je het isolatiemateriaal moet aanbrengen.

Soort vloer

Een betonnen vloer vergt een andere aanpak dan een houten vloer. Een houten vloer is van natuurlijk materiaal en daar moet rekening mee worden gehouden. Hout moet kunnen ademen en is ook gevoelig voor vocht. Daardoor kan je met een houten vloer beter kiezen voor een open en ademende variant van isolatie. Denk dan bijvoorbeeld aan glaswol of aan steenwol. Bij een betonnen vloer is dat niet nodig. Dan kan je ook dichte isolatiematerialen gebruiken zoals PIR– of EPS-platen. PIR is daarbij doorgaans wat duurder, maar van EPS heb je weer meer nodig om dezelfde isolatiewaarde te kunnen bereiken. De wijze van bevestigen verschilt ook per soort vloer. Zo kan je in een houten vloer met schroeven werken, maar kom je bij een betonnen vloer eerder uit op lijmen.

De wijze van isoleren

Daarnaast is ook de wijze van isoleren relevant voor welke isolatie van vloeren het beste resultaat kan halen. Zoals al gezegd moet isolatiemateriaal onder een houten vloer anders worden bevestigd dan onder bijvoorbeeld een betonnen vloer. Maar daarnaast zijn er ook nog diverse mogelijkheden met betrekking tot het isoleren zelf. Ga je een vloer aan de bovenkant isoleren of aan de onderkant via bijvoorbeeld een kruipruimte? Ook dat is van invloed op de keuze voor het voor jou meest geschikte isolatiemateriaal.

Dé beste vloerisolatie verschilt per geval

Kortom, voor welke wijze van vloerisolatie en welk materiaal je het beste kunt kiezen, hangt van diverse factoren af en kan alleen per specifiek geval worden beoordeeld.